• 734

  Grădinița Axia
  0 recenzii

 • Grădinița AXIA este o alternativă modernă în sistemul educațional românesc armonizând curriculum-ul în funcție de opțiunile părinților și de resursele implicate.
  Grădinița Axia este prima gradinita particulara deschisă in municipiul Craiova. Pe 1 septembrie 2003 si-a deschis portile, având in primul an o singura grupa de prescolari. Cu timpul grădinița s-a extins, ajungând sa funcționeze cu mai multe grupe, cate una pe fiecare nivel de vârstă, la fel cum funcționează si in prezent.

  Numele Grădiniței Axia nu este ales ȋntâmplator, ”axia” in limba greaca veche insemnând ”valoare”, valoroasă fiind educația transmisa in grădinița noastră.

  Scopul principal al Grădiniței Axia este socializarea, educarea şi pregătirea copiilor într-un mediu educaţional cât mai atractiv, cultivându-le aptitudinile şi formându-le deprinderi necesare integrării în societate.

  Perioada preşcolară constituie etapa celei mai intensive receptivităţi, mobilităţi şi posibilităţi psihice, o perioadă a vieţii cu remarcabile progrese în toate planurile. Acum se formează toate conduitele adaptive de bază, se constituie structurile intelectuale şi creative mai importante – inclusiv sociabilitatea, caracteristicile comportamentelor, reacţiile afectiv – voliţionale etc.

  Copilul preşcolar traversează etapa cunoaşterii prin lărgirea contactului său cu mediul social şi cultural din care asimilează modele de viaţă care permit şi determină integrarea sa tot mai activă în condiţia umană.

  In Gradinita Axia:

  copilul este învăţat cum să se adapteze; ("Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari; şi nimic nu ne permite să stim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm cum să se adapteze." - Maria Montessori)
  copilul învaţă să-i respecte pe cei din jur şi să aprecieze ce înseamnă să faci parte din comunitate;
  dragostea şi curiozitatea de cunoaştere a copilului sunt încurajate şi dezvoltate ;
  copilul este acceptat în funcţie de propriile nevoi ;
  copilul învaţă despre valorile vieţii.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


 • 734 Creează un Cont Business
  pentru Grădinița Axia
  Arrow-right